Workshop Jak jsme pěstovali, tak jsme jedli

Název

Workshop Jak jsme pěstovali, tak jsme jedli

Popis

Ve dnech 20.-21.5.2018 jsme v rámci projektu ArchaeoCentrum Čechy-Bavorsko, chránit a sdílet společný kulturní prostor uspořádali v Bärnau v Muzeu Českého lesa v Tachově workshop Jak jsme pěstovali, tak jsme jedli.
Za krásného slunečného počasí si mohli účastníci našeho workshopu vyzkoušet, jak se drtilo obilí na zrnotěrce a mlelo na žernovu, z namleté mouky si mohli upéct placky v peci nebo na ohništi, podívali se na suroviny, které se v pravěku a středověku používaly k vaření, prohlédli si nástroje na sklizeň obilí, mohli si vyzkoušet nařezat maso replikou pravěkého pazourkového nože a "sklidit" obilí pomocí repliky pravěkého srpu.
V Bärnau ještě byly během dopoledne proneseny dvě přednášky a to "Pole a stáj aneb jak se rodilo zemědělství" a "V pravěké kuchyni".

Období

Statistiky

  • 28 fotek
  • 0 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
Workshop Jak jsme pěstovali, tak jsme jedli
Komentáře Přidat