Váš prohlížeč není podporovaný - stránky se nemusí zobrazit správně. Použijte podporovaný prohlížeč.
 

uprav 

Workshop Jak jsme pěstovali, tak jsme jedli

28 fotek květen 2018 44 zobrazení
Ve dnech 20.-21.5.2018 jsme v rámci projektu ArchaeoCentrum Čechy-Bavorsko, chránit a sdílet společný kulturní prostor uspořádali v Bärnau v Muzeu Českého lesa v Tachově workshop Jak jsme pěstovali, tak jsme jedli.
Za krásného slunečného počasí si mohli účastníci našeho workshopu vyzkoušet, jak se drtilo obilí na zrnotěrce a mlelo na žernovu, z namleté mouky si mohli upéct placky v peci nebo na ohništi, podívali se na suroviny, které se v pravěku a středověku používaly k vaření, prohlédli si nástroje na sklizeň obilí, mohli si vyzkoušet nařezat maso replikou pravěkého pazourkového nože a "sklidit" obilí pomocí repliky pravěkého srpu.
V Bärnau ještě byly během dopoledne proneseny dvě přednášky a to "Pole a stáj aneb jak se rodilo zemědělství" a "V pravěké kuchyni".
reklama

Komentáře

nebo přihlásit Komentář lze odeslat klávesovou zkratkou shift + enter
Vytvořte z tohoto alba:

Komentáře

nebo přihlásit
Komentář lze odeslat klávesovou zkratkou shift + enter

Jste na konci alba

Sdílet album

Další alba autora
Podobná alba

Rajce.net je největší česká sociální síť
zaměřená na sdílení fotografií a videí.

Nabízí neomezený prostor zdarma, snadnou a rychlou výrobu fotoknih i jiných fotoproduktů.

Partneři

Visa Mastercard Maestro American Express Visa Electron