Workshop Jak jsme pěstovali, tak jsme jedli
Název
Workshop Jak jsme pěstovali, tak jsme jedli
Popis
Ve dnech 20.-21.5.2018 jsme v rámci projektu ArchaeoCentrum Čechy-Bavorsko, chránit a sdílet společný kulturní prostor uspořádali v Bärnau v Muzeu Českého lesa v Tachově workshop Jak jsme pěstovali, tak jsme jedli.
Za krásného slunečného počasí si mohli účastníci našeho workshopu vyzkoušet, jak se drtilo obilí na zrnotěrce a mlelo na žernovu, z namleté mouky si mohli upéct placky v peci nebo na ohništi, podívali se na suroviny, které se v pravěku a středověku používaly k vaření, prohlédli si nástroje na sklizeň obilí, mohli si vyzkoušet nařezat maso replikou pravěkého pazourkového nože a "sklidit" obilí pomocí repliky pravěkého srpu.
V Bärnau ještě byly během dopoledne proneseny dvě přednášky a to "Pole a stáj aneb jak se rodilo zemědělství" a "V pravěké kuchyni".
Období
Statistiky
- 28 fotek
- 0 se líbí
Nastavení
Fotoknihy z vašich fotek
Vyberte si z předchystaných knih pro Vás nebo vytvořte zcela novou.
Pexeso z vašich fotek
Stačí vybrat jen 32 fotek. Ostatní za Vás uděláme my.